The Scandinavian Tire & Rim Organization

Choose language:

Däckbranschen i Sverige söker en ny operativt ansvarig OBS Förlängd ansökningsperiod!

Vill du jobba i en samhällsbärande bransch med ett särskilt ansvar för att stora delar av vår värld fungerar? Hjulet kallas inte sällan människans viktigaste uppfinning. Nu söker två av däckbranschens organisationer en ny operativt ansvarig person som ska föra däcktillverkarnas talan i tekniska och kommersiella frågor inom och utom branschen.

Läs mer om tjänsten

Den nyinrättade tjänsten ansvarar för det operativa arbetet inom följande organisationer:

STRO – Scandinavian Tire & Rim Organization

STRO är en teknisk organisation som samlar ett stort antal företag verksamma inom däckbranschen i Norden. Vi arbetar för sunda tekniska principer i överenskommelse med internationella standarder. Vi producerar årligen den tekniska Databoken för däck och fälg. Vi arbetar för en harmonisering av lagar och bestämmelser inom Norden i överensstämmelse med Europa och de globala kraven. Genom vårt geografiska läge betyder det att vi är speciellt involverade när det gäller de produkter som är speciellt framtagna för vårt klimat (dubbdäck, nordiska dubbfria däck, vinterdäck för lastvagn).

DFTF- Däck- och Fälg- och Tillbehörleverantörernas förening
DFTF är en branschorganisation för importörer av däck och fälgar till Sverige. Vi jobbar med branschgemensamma aktiviteter såsom informationsspridning, branschkonvent, Däckrazzia, marknadsundersökningar och information till politiker, myndigheter, media allmänheten.

Båda organisationerna är involverade i däcksäkerhetsfrågor, miljö- och hållbarhet, och den snabba tekniska utvecklingen med bland annat digitalisering av produkterna.

Tjänsten
Som operativt ansvarig driver du organisationerna framåt. Du rapporterar till respektive styrelse, som även fungerar som kunskapskälla och delresurs. Du ansvarar för att aktiviteter och leveranser genomförs inom budget. Du håller samman remisser och driver viktiga frågeställningar mot lagstiftare och myndigheter. Du samverkar med forskare. Tjänsten innebär även samarbete med övriga Däckbranschorganisationer i Sverige, Norden och EU varför du behöver vara bekväm med att resa samt att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska, skandinaviska och engelska.

En viktig del av uppdraget kommer att vara att se över den nordiska organisationsstrukturen för däckimportörerna och föreslå hur den kan utvecklas. För att lyckas bör du vara utåtriktad samt ha teknisk bakgrund och kunskap om däck och däckfrågor.

Tjänsten är placerat flexibel men med en fast punkt i övriga branschorganisationers kontor i Vaxholm där även vissa stödfunktioner inom ekonomi, administration och kommunikation finns.

För mer information kontakta STRO-s ordförande Arne Sköldén tel 070-2090977.

Ansökan skickas senast den 3 november till info@dackbranschen.se

 

Till toppen